Meren van Trentino

Touristische bestemming: Meren van Trentino

Het prachtige merengebied van Trentino leent zich uitstekend voor een heilzame vakantie. Het Levicomeer en Caldonazzomeer zijn een heerlijke bestemming voor wie houdt van kamperen in een ongerept landschap.

Sport en ontspanning

Het Levicomeer, gescheiden van het meer van Caldonazzo door de heuvel Colle di Tenna, heeft een sterke invloed op het klimaat van het omliggende gebied. Aan de oever ligt het kuuroord Levico Terme. Dankzij de stranden, het schone water en het vooruitstrevende milieubeleid, kreeg het meer de Blauwe Vlag toegekend.
Het Caldonazzomeer is het grootste meer van de regio en biedt vele watersportmogelijkheden zoals waterskiën, zeilen en windsurfen. Aan de oever vindt u vele vrije stranden waar u rustig kunt genieten van de betoverende omgeving.

Cultuur en romantiek

Het Gardameer, ligt ingeklemd tussen de regio's Veneto, Lombardije en Trentino en is het grootste alpenmeer van Italië. Aan het Gardameer heerst een gematigd klimaat dat plaats biedt aan de typische flora en fauna van een mediterraans gebied. Zowel bij berg- als watersporters is het gebied populair: men kan hier zeilen, vissen, wandelen, klimmen en mountainbiken. Langs het meer kunt u genieten van het adembenemende en romantische panorama.

Vlakbij het Gardameer ligt het dorpje Molina di Ledro, het "Molendorp", waar tot de vorige eeuw molens, houtzagerijen, ijzerbewerkers en spijker gebruik maakten van de kracht van de waterval Ponale. Het dorp ligt aan het Ledromeer, en is zeker een bezienswaardigheid, ook dankzij de aanwezigheid van authentieke paalwoningen uit de bronstijd. Keramiek en andere overblijfselen kunt u bewondern in het “Museo delle Palafitte”. Ook een bezoek waard is het dorp Pieve di Ledro aan de noordwestzijde van het Ledromeer. Hier vindt u een natuurlijke botanische tuin met talloze zeldzame inheemse planten.

Belangrijke toeristische bestemmingen in Italië