Jesolo

Touristische bestemming: Jesolo

De badplaats Jesolo, gelegen op een strategische locatie aan de kust vlakbij Venetië, is een geliefde vakantiebestemming van toeristen uit heel Europa. De mooie zandstranden, het grote aanbod aan luxe campings, en de talloze faciliteiten zorgen voor een ideale vakantie voor iedereen.

Sport in Jesolo

Dankzij de parelblauwe zee en 15 kilometer zandstrand hoeven sportievelingen zich in Jesolo niet te vervelen. Zeilen, waterskiën, paraflying, beach volley en beach rugby zijn maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden.

Bezienswaardigheden in Jesolo

Jesolo heeft een lange historie, die teruggaat tot in de Romeinse tijd. In de tijd van het fascisme ontstond Jesolo als toeristische bestemming. De stad heeft veel historische bezienswaardigheden, waaronder de oude stadsmuren en de cathedraal van Santa Maria van Equilium. Indrukwekkend is ook de klokkenruimte van San Giovanni Battista uit 1927, waarin het standbeeld van de Madonna van Lourdes wordt bewaard, die op wonderbaarlijke wijze ongeschonden bleef tijdens de bombardementen in de Eerste Wereldoorlog.

Belangrijke toeristische bestemmingen in Italië