Gatteo a Mare

Touristische bestemming: Gatteo a Mare

Gatteo

De gemeente Gatteo - bestaande uit vier kleinere deelgemeenten - ligt tussen twee rivieren aan de Adriatische kust. Het is een waar paradijs voor liefhebbers van een dynamische strandvakantie. Gatteo Mare is een compleet vakantiedorp en biedt strandvermaak voor alle leeftijdscategorieën. Men kan hier alle mogelijke strand- en watersporten beoefenen, maar ook heerlijk fietsen in de vlakke omgeving.

De stad Gatteo

Het centrum van Gatteo ligt wat verder landinwaarts en heeft een mooi, oud centrum. Het kasteel is bijna vierkant en heeft een toren en vijf bastions. Ook interessant is de kerk San Rocco, die in de 15e eeuw werd gebouwd ter ere van de heilige St. Rochus, ter afwending van de pest en andere ziekten. Van mei tot september vinden er in Gatteo veel klassieke concerten plaats.

Sant'Angelo

Sant'Angelo is een dorpje vol bedrijvigheid, dat ligt aan de rivier de Rubicone. Na een periode van grote armoede heeft het zich ontwikkeld tot een bloeiend dorp. Sant'Angelo is de geboorteplaats van componist en violist Aurelia Casadei, ook wel Secondo Casadei genoemd. Zijn 'Romagna Mia' wordt als het volkslied van de streek gezien.

Belangrijke toeristische bestemmingen in Italië