Ferrarese kust

Touristische bestemming: Ferrarese kust

De provincie Ferrara

De provincie Ferrara is een veelzijdige streek met veel natuurschoon, prachtige badplaatsen aan de Adriatische kust en de gelijknamige stad - Ferrara - een must voor elke cultuurliefhebber. Een groot deel van het gebied staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ferrara is een streek die uitermate geschikt is voor fietstochten; het is er vlak en de vele fietspaden voeren langs gezellige dorpjes en weelderige natuur. Het uitgestrekte natuurgebied de Po-Delta heeft een interessante en afwisselende flora en fauna, met onder andere zoutwaterplassen waar grote groepen flamingo's huizen.

Lidi di Comacchio

De Lidi di Comacchio zijn zeven badplaatsen aan de Adriatische Kust in het gebied van de Po-Delta. De badplaatsen hebben elk hun eigen kenmerken en geschiedenis. Levendig of rustig, elegant of mondain, de Lidi di Comacchio bieden voor elk wat wils. Wat de badplaatsen met elkaar gemeen hebben, zijn de brede zandstranden die langzaam aflopen in zee. Ook zijn er tal van sportieve en recreatieve voorzieningen voor jong en oud, waardoor dit gebied een populaire bestemming is voor een plezierige familievakantie.

Ferrara

Ferrara is ongetwijfeld de tweede renaissancestad van Italië, na Florence. De 9 kilometer lange stadsmuur met vestingswerken is nagenoeg intact gebleven. Een van de opvallendste gebouwen is het vierkante kasteel van de machtige familie Este die tot het eind van de 16e eeuw over Ferrara heerste. De stad is ruim opgezet met grote pleinen en brede straten waaraan de vele monumentale gebouwen staan. Zet u neer op een van de vele terrasjes, geniet van een espresso of een bord met pompoen gevulde pasta (cappellacci di zucca), en aanschouw de eindeloze stroom van fietsers die het centrum doorkruisen.

Belangrijke toeristische bestemmingen in Italië