Dolomieten

Touristische bestemming: Dolomieten

Houdt u van indrukwekkende panorama’s en woeste natuur, dan is een vakantie in de Dolomieten iets voor u. De Dolomieten is een bergketen in Italië met bijzondere, adembenemend steile rotswanden. De hoogste top is de Marmolada, op een hoogte van 3343 meter. De Dolomieten zijn in 2009 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Skiën, wandelen en klimmen

Het gebied is uitermate geschikt voor een sportieve vakantie. Al in de negentiende eeuw kwamen er bergbeklimmers uit heel Europa om de grillige toppen te bedwingen, en nog steeds inspireert het prachtige landschap vele klimmers en wandelaars, in zomer en winter. Ook bieden de Dolomieten plaats aan uitstekende ski-oorden als Cortina d’Ampezzo en Val Gardena.

Bezienswaardigheden

In de Dolomieten kunt u niet alleen genieten van outdooractiviteiten, maar tevens van heerlijk eten en mooie dorpen. Bezoek bijvoorbeeld het authentieke centrum van Bressanone of wel Brixen, met vele bezienswaardigheden. Ook Cortina d’Ampezzo, Merano en Chiusa zijn zeker een bezoek waard. Het gebied heeft een lange traditie van houtsnijwerk.

Belangrijke toeristische bestemmingen in Italië